Jens Kloppenborg

- Rudersdals borgerlige-liberale viceborgmester

Skatteskruen

19. september 2022

regeringen gør det dyrere at være dansker

Siden regeringen kom til magten, har den hævet skatter og afgifter mere end 40 gange for mere end 12 mia. kroner. Mette Frederiksen lovede, at kun fem procent af danskerne ville opleve skattestigninger, men det modsatte er sket. Det er nærmere kun fem procent, der ikke har oplevet at deres privatøkonomi er blevet indskrænket, som følge af regeringens skatte- og afgiftsstigninger.

En almindelig gennemsnitlig lønmodtagerfamilie har oplevet, at deres disponible indkomst er blevet udhulet med over 12.000 kroner alene i de tre år regeringen har været ved magten. Læg dertil de ekstra omkostninger, som familierne oplever med de himmelhøje energipriser.

Med de nye registreringsafgifter, vil der fra 2025 være endnu færre kroner tilbage i lommerne hos familien Danmark efter skatter og afgifter er betalt.

Læg dertil den højeste inflation siden 1983, de højeste energipriser nogensinde og fødevarepriser, der gør det svært for helt almindelige familier at få enderne til at mødes. 

Der er familier, der for tiden må gå fra hus og hjem, alene fordi de ikke kan betale deres energiregninger. Regeringens svar har, efter flere måneders tøven, været, at sende checks ud  i blinde, som en fuld sømand på landlov. 

En handlekraftig regering havde naturligvis allerede i ved nytårstid suspenderet vores rekordhøje energiafgifter, og undersøgt muligheden for hurtigst muligt at reducere momsen på el, gas, træpiller etc.

Det er på tide, at Danmark får en regering, der har fokus på at gøre det billigere og nemmere at være dansker igen. Det er desværre ikke hvad vi ser i dag.

Danmark har verdensrekord i skatte- og afgifter, og staten skovler i år over 80 milliarder kroner ind i energiafgifter og moms på samme. 

Regeringens seneste svar er at tilbyde udvalgte borgere "statslige kviklån" hvor vi låner penge af staten til at kunne betale vores skatter og afgifter. Det er noget af det mest groteske og kyniske, jeg har været vidne til i dansk politik.

Det sker i et land, der i forevejen har verdensrekord i skatter og afgifter. Det bør være muligt at drive et land uden at drive folk fra hus og hjem med høje skatter.

Noget af det første en borgerlig-liberal regering skal gennemføre, er en nedsættelse af skatten på især arbejde, i såvel bund som i top, så alle danskere igen oplever at have flere af deres egne tjente penge tilbage efter skat. 

Punkt- og energiafgifter, der gennem årene er kommet til i hobe, skal saneres. Kort og godt vil jeg arbejde for at hårdtarbejdende danske familier igen får lov at beholde flere af deres egne tjente penge.