Jens Kloppenborg

- Din liberale folketingskandidat på Djurs

Skatteskruen

13. juli 2022

regeringen gør det dyrere at være dansker

Siden regeringen kom til magten, har den hævet skatter og afgifter 40 gange for mere end 12 mia. kroner. Mette Frederiksen lovede, at kun fem procent af danskerne ville opleve skattestigninger, men det modsatte er sket. Det er nærmere kun fem procent, der ikke har oplevet at deres privatøkonomi er blevet indskrænket, som følge af regeringens skatte- og afgiftsstigninger.

En almindelig gennemsnitlig lønmodtagerfamilie har oplevet, at deres disponible indkomst er blevet udhulet med over 12.000 kroner alene i de to år regeringen har været ved magten. Og med de nye registreringsafgifter, vil der fra 2025 være endnu færre kroner tilbage i lommerne hos familien Danamark efter skatter og afgifter er betalt.

Læg dertil den højeste inflation siden 1983, de højeste energipriser nogensinde og fødevarepriser, der gør det svært for helt almindelige familier at få enderne til at mødes. 

Det er på tide, at Danmark får en regering, der har fokus på at gøre det billigere og nemmere at være dansker.

Danmark har verdens rekord i skatte- og afgifter. Der skal naturligvis indkræves penge til at betale for den velfærd vi nyder i kraft af skoler, plejehjem, hospitaler, politi, forsvar, socialvæsen, biblioteker, ja listen er lang, og jeg vil fortsat have et samfund, hvor staten er stærk nok til at hjælpe den svage, men igen for svag til at knække den stærke. 

Dette kan og skal kunne lade sig gøre uden at være verdensmestre i skatteopkrævninger. Vi har kunne før, og vi kan igen.

Noget af det første en borgerlig-liberal regering skal gennemføre, er en nedsættelse af skatten på især arbejde, så alle danskere igen oplever at have flere af deres egne tjente penge tilbage efter skat. Punktafgifter, der gennem årene er kommet til i hobe skal saneres. Kort godt vil jeg arbejde for at hårdtarbejdende danske familier igen får lov at beholde flere af deres egne tjente penge.