Jens Kloppenborg

- Rudersdals borgerlige-liberale viceborgmester

Kommunens økonomi

28. maj 2024

Underskud, akutopbremsninger og faldende likviditet præger Rudersdals økonomi

På kun to år er det desværre lykkedes vores nye konservative borgmester, at vende en sund økonomi i Rudersdal, med overskud på driften, til en situation med trecifret millionunderskud, og en drastisk faldende likviditet.

Rudersdal kommune står i en økonomisk svær situation, hvor vi i de to første år af denne kommunalbestyrelses valgperiode allerede har akkumuleret et underskud på 300 millioner kroner. 

Så store underskud trækker hårdt på kommunens likviditet, der også alene på et år er blevet forværret med mere end en kvart milliard kroner. 

Økonomien for 2024 kommer ikke til at se anderledes bedre ud, hvilket en økonomisk akutopbremsning igen i år desværre vidner om.

Med så store træk på kommunens likviditet, hvor vi smider regningen ind i børneværelset, så fremtidens borgere skal betale for fortidens velfærd, vil det gå hårdt ud over de borgernære områder. 

Det er skolerne, børnehaverne, de plejekrævende ældre, det er fritidstilbuddene og kulturen, der bliver ramt, når der ikke er styr på blyanterne i penalhuset.

Vi kommer allerede i år til at mærke det på vejene, hvor vejskilte med budskabet om, at der ER huller i vejen er sat op, i stedet for at lappe hullerne med asfalt, netop fordi pengene er brugt da der er huller i økonomien, bl.a. som følge af en mindre heldig økonomistyring på rådhuset.

Vi skal igen have en strammere og mere fokuseret økonomisk styring af kommunens økonomi. Hånden skal tilbage på rattet på Rådhuset. Vi skal have styr på det høje sygefravær blandt de kommunalt ansatte, der årligt koster os 100 mio. kroner. Vi skal stoppe flugten af medarbejdere, der søger væk fra kommunen. Begge dele koster os rigtig mange penge, men det kræver ledelse, der vil tage ansvar. Det er Venstre klar til.