Jens Kloppenborg

- Din liberale folketingskandidat på Djurs

Naturnationalparker

21. oktober 2022

Der er ikke styr på dyrevelfærden

- en skrivebordsøvelse fra Christiansborg

Så blev sløret løftet for hvor de nye Naturnationalparker skal placeres. Ikke overraskende bliver en af dem her i Mols Bjerge, hvor vi så skal affinde os med en indhegnet park, hvor natur og dyr så skal passe sig selv.

I forbindelse med præsentationen af Naturnationalparkerne sagde Miljøminister Lea Wermelin; - Alt for længe har vi lagt bånd på naturen. Tæmmet den. Gjort den snorlige og symmetrisk. Men i dag sætter vi den fri”.

Det gør vi så ved at hegne naturen ind og lade være med at fodre de dyr, som er i Naturnationalparkens varetægt. Har man dyr i sin varetægt, skal de også fodres, vandes og plejes. Dyreværnsloven gælder for os alle, men åbenbart ikke for socialdemokrater. Derfor har et flertal til venstre i folketingssalen også måtte ændre vores dyreværnsloven, så de kunne få plads til Naturnationalparkerne.

Vi fjerner også en stor og skøn natur for os borgere, der nu ikke længere skal have den samme mulighed for at nyde Mols Bjerge når det skal hegnes ind, og dyrene bag indhegningen ikke bliver tilset som vores dyreværnsloven ellers foreskriver.

I Gribskov har lokalpolitikernes svar til Christiansborgs tykke mure været, at de ikke vil godkende de lokalplaner, der skal bane vejen for dette vanvid. Lad det hermed være en opfordring til kommunalpolitikerne i Syddjurs. Sig nej, så det kan høres langt ind i regering og den socialdemokratiske folketingsgruppe.

Jeg vil gøre hvad jeg kan for at rive de hegn og mure ned, hvis jeg kommer i Folketinget. Dette gøres ved at omgøre loven om Naturnationalparkerne, hvilket jeg med min stemme i Folketinget vil sikre.

Vi skal fortsat have en dejlig og uberørt natur på Mols, det gør vi ved at styrke og erne udvide vores Nationalparker, og ikke ved at plage såvel dyr som mennesker.